brillat-savarin

Brillat-Savarin (100g)

119.00 

Druh mléka: kravské pasterizované

Druh sýru: měkké těsto tvarohového typu s přidanou smetanou

Sýrařská oblast: Burgundsko, Brie

Zrání: 2 týdny

Označení: v současnosti je žádost o Chráněné Zeměpisné Označení v jednání

Tuk v produktu: 40%

Výrobce: Fromagerie Rouzaire, 77220 Tournan En Brie

Kategorie:

Popis produktu

Brillat-Savarin není nejznámější sýr, ale sýrový gurmáni ho velmi dobře znají pro svou lahodnou, krémovou textura. Je to kravský sýr tvarohového typu s přidanou smetanou vyráběný z pasterizovaného kravského mléka. Na jeho povrchu se během zrání vyskytuje bílá plíseň Penicilium Candidum. Brillat-Savarin pochází z oblasti Burgundsko a Brie, kde tradice tzv.“triple-creme“sýrů (sýrů s přidanou smetanu) je velmi silná. Pařížský sýrař Henri Androuet tento sýr pojmenoval ve 30.letech 20.st. podle slavného francouzského gastronoma Jean Anthelme Brillat-Savarin, autora knihy Fyziologie chuti ve 19. století. Ten napsal  „Un repas sans fromage est comme une belle à qui il manque un oeil!“ – Jídlo bez sýru,to je jako překrásná žena, které chybí jedno oko!

Brillat-Savarin vám nabízím ve 100g formátu, balený v kulaté dřevěné krabičce.

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Brillat-Savarin (100g)”

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *